Kappersscharen slijpen

Kappers en kapsters laten natuurlijk hun schaar slijpen door Edge Kings! En niet alleen de professionals uit de kapsalon weten ons te vinden, ook andere beroepsgroepen die de schaar als belangrijk gereedschap gebruiken komen naar de specialist op dit gebied. Een schaar knipt gewoon veel beter als hij scherp is, en het resultaat is mooier.  

Kappersschaar slijpen

Een scherpe schaar is voor een kapper van essentieel belang. Wanneer je bedenkt dat een kapper ca 20.000 knipbewegingen per dag maakt, kun je je voorstellen hoe fijn het is dat dit met goed gereedschap gebeurt. Niet alleen voor een mooier resultaat, de klant gaat tevreden naar buiten en deelt haar enthousiasme met vrienden. Maar ook voor een beter resultaat, knippen met een goed convex geslepen schaar bijvoorbeeld kan gespleten haarpunten en droogheid voorkomen. Ten slotte heeft een goed geslepen kappersschaar nog een groot voordeel, hij knipt efficiënter, waardoor je handen en vingers minder snel moe worden. Fijner werken dus.

Hoe vaak slijp je een schaar

De frequentie van het slijpen van scharen hangt van vele factoren af. Hieronder een aantal van de belangrijkste factoren.

  • Materiaal en kwaliteit van de schaar. Sommige goedkope scharen worden snel bot en kunnen (bijna) niet geslepen worden vanwege het te zachte materiaal. Daarentegen zijn er de duurdere kwaliteitsscharen die wel tot 10 keer geslepen kunnen worden. Tel uit jouw winst.
  • Hoe vaak je een schaar moet slijpen hangt sterk af van het materiaal waarop de schaar gebruikt wordt. Wij slijpen kappersscharen, stofscharen, trimscharen, huishoudscharen etc.
  • Een schaar die vaak gebruikt wordt zal in de regel ook vaker onderhouden en geslepen moeten worden.
  • Het onderhoud van de schaar bepaalt ook hoe vaak hij geslepen moet worden. En zo zijn er nog wel een aantal factoren die van invloed zijn.

Ons advies is om gemiddeld minimaal 2 keer per jaar, afhankelijk van het aantal knipbeurten, de scharen te laten slijpen.

“maar we hebben ook klanten die de scharen iedere 2 maanden laten slijpen..”

Beste merk kappersschaar

Er zijn vele merken en modellen scharen op de markt, in prijsklassen uiteenlopend van €2,50 tot over de €500,-. Hierbij geldt zeker goedkoop is duurkoop, maar er is gelukkig een middenweg waarbij de prijs / kwaliteit verhouding prima is. Kappersschaar merken die hier uitblinken zijn bijvoorbeeld Jaguar, Kyone, Tondeo en Taglio. Deze maken gebruik van kwalitatief goed staal en hebben een breed aanbod zodat er voor iedere kapper of kapster wel een model bij zit die geschikt is. Of je nu een klassiek model kappersschaar, coupeschaar of effileerschaar zoekt.

Service voor scharen met schade

Kappersschaar laten vallen, ook dat is voor Edge Kings geen probleem, wij herstellen hem zodat hij weer even mee kan. Uiteraard moeten we de schaar eerst even kritisch bekijken voor we kunnen beoordelen wat er mogelijk is.

Hoe slijp je zelf een schaar

Tenslotte willen we hier nog even terugkomen op de vraag of je zelf een schaar moet gaan slijpen. Het is namelijk zo dat men alles graag zelf doet en wil kunnen, en daar is in principe niets mis mee. Echter, scharen slijpen is niet gemakkelijk, het is niet iets dat iedereen kan. Een vakmanschap waar alleen de gediplomeerde ervaren slijper succesvol in is.

Ten eerste missen de meesten de kennis en ten tweede de juiste machines. Zomaar wat vragen. Zelf convex slijpen? Onder welke hoek ga je te werk bij welk type schaar? Met welk materiaal heb je te maken? Welke steen gebruik je? Hoeveel materiaal haal je weg? Hoe krijg je de micro vertanding er weer in? Hoe stel je de schaar weer na het terug monteren?

Wat kun je dan wel zelf? Het dagelijks onderhoud van de schaar. Goed schoonhouden, haren verwijderen met droge doek, droog en beschermt opbergen. Indien gewenst eens per periode olie gebruiken voor bladen en scharnieren. Wees zuinig op jouw spullen.

Edge kings is gediplomeerd scharen slijper en gebruikt state of the art slijpmchines welke hier speciaal voor ontwikkeld zijn.

Kappersscharen kopen online

Met al onze ervaring uit het kappers- en het slijpvak hebben wij een aantal scharen geselecteerd welke wij van harte kunnen aanbevelen. Klik hier voor ons aanbod kappersscharen in onze webshop.

PRIJSLIJST KAPSALONS