Edge Kings hecht veel waarde aan hergebruiken en repareren.

Circulaire economie

Een circulaire economie heeft vele voordelen, zowel voor ons op dit moment, als voor onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst. Er wordt te veel onnodig weggegooid, en ook wij vinden dat we allemaal wat bewuster met onze spullen moeten omgaan. Edge Kings helpt graag mee deze mentaliteitsverandering te stimuleren en producten te refurbishen waardoor ze scherper en goedkoper dan nieuw gereviseerd een nieuw leven krijgen.

Levenscyclus verlengen

Hoeveel scharen worden er per jaar na een korte periode al weggegooid? Waarom een wat goedkopere schaar kopen om hem vervolgens als hij niet scherp meer is maar weer weg te gooien. Terwijl de levenscyclus van die schaar makkelijk verlengd had kunnen worden met een slijpbeurt en / of onderhoud. Je scharen professioneel laten slijpen en goed onderhouden draagt dus bij aan een wereld waarin minder grondstoffen nodig zijn, minder afval geproduceerd wordt en minder uitstoot van broeikasgassen!

Messen gaan generaties mee

Een goedkoper mes is eerder bot waardoor het dus eigenlijk nog veel sneller toe is aan een beurtje. Een mes van hogere kwaliteit werkt efficiënter en blijft langer scherp, wordt hij dan een aantal keer geslepen is hij uiteindelijk zelfs goedkoper over de periode dat hij gebruikt werd. Sommige messen gaan generaties mee, dat is een heel contrast met de messen die na een jaar vervangen worden.

“Edge Kings slijpt alles dat geslepen kan worden”

Wij slijpen alles, dus ook: Snoeischaren, stofscharen, kappersscharen, zakmessen, beitels, kettingzagen, tondeusekoppen, clipper blades, trimscharen, leathermans, koksmessen, broodmessen, steakmessen, en al het overige dat geslepen kan worden.

Benieuwd wat Edge Kings voor jou kan betekenen? Gebruik het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Wist je dat wij zelf ook gebruikte scharen en messen aanbieden om zo een steentje bij te dragen? Uiteraard geheel nagelopen en geslepen. Klik hieronder om ons aanbod gebruikte producten in de webshop te bekijken.