Messen slijpen voor Horeca

Een kok onderhoudt zijn messen met een aanzetstaal, maar voor het echte slijpwerk brengt hij zijn tools eens per maand bij Edge Kings. Een goed scherp koksmes is essentieel in de keuken. Dit komt de kwaliteit en de smaak van de gesneden producten ten goede, en het werkt een stuk prettiger. Daarnaast is er geen gevaarlijker mes dan een bot exemplaar.

Messenslijperij

Edge Kings is professioneel messen slijper. Voor het slijpen van hoogwaardige koksmessen, japanse messen, vleesmessen, steakmessen, broodmessen, en ook messen voor slagerijen ben je bij Edge Kings aan het juiste adres. Ieder mes heeft een eigen doel en eigenschappen. Ieder mes heeft dus ook zijn eigen behandelwijze. Materiaal, hoek van het te slijpen blad, materiaal verlies. Met de kennis en ervaring die wij hebben zorgen we ervoor dat ieder mes scherper dan nieuw de slijperij verlaat.

Onderhoud messen

Tips voor het behoud van jouw dure scherpe messen:

  • Niet in de la maar aan een magneet of blok, of in een etui
  • Niet in de vaatwasser
  • Gebruik een geschikte snijplank
  • Alleen snijden waar het mes voor gemaakt is
  • Veeg met het mes geen gesneden waar van plank in pan

Messen zelf slijpen of laten slijpen

Er wordt wel eens gezegd dat je kunt leren van fouten maken. Echter wie wil zijn dure messen op het spel zetten om iets zelf te leren dat anderen waarschijnlijk veel beter kunnen? Natuurlijk kun je voor dagelijks onderhoud een en ander zelf doen. Maar een echte slijpbeurt die jouw messen weer scherper dan nieuw maken met minimaal materiaal verlies doe je niet zelf. Wacht ook zeker niet te lang met het onderhoud van jouw tools, want het kost meer materiaal om een bot mes te herstellen dan wanneer je het niet zo ver laat komen.

Wat zijn hoogwaardige messen

Messen die van het juiste materiaal zijn gemaakt, vaak japans staal, en voor het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Deze zijn roestwerend, in balans, en blijven lang scherp. De top 5 van beste messen zijn allemaal duurder dan €90,-. De merken die bekend staan om hun kwalitatief goede messen zijn onder andere: Eden, Zwilling, WMF, Kai Shun, Victorinox en Global messen.

Horeca messen online kopen

Wist je dat Edge Kings een selectie van prachtige messen met de beste prijs kwaliteit verhouding verkoopt in zijn webshop? Check de messen ze hier!